Verkeersouders

                                                   

 

Werk mee aan een veilige schoolomgeving, word verkeersouder!

 

Wilt u werken aan een verkeersveilige school- en woonomgeving voor alle kinderen? Maak dan een verschil door u als verkeersouder aan te melden. Samen met ruim drieduizend verkeersouders verandert u de verkeerschaos rond de basisschool.

FILM: Een verkeersouder (en andere vrijwilligers) aan het woord:

Als verkeersouder maakt u een belangrijk verschil in de verkeersveiligheid rondom scholen. 

U pakt taken op in samenwerking met de betreffende basisschool en maakt u sterk voor:

Reken op ondersteuning

Als verkeersouder kunt u rekenen op goede ondersteuning vanuit het het lokale steunpunt in Hellendoorn; VVN Hellendoorn. Het steunpunt:

Daarnaast ontvangt u drie keer per jaar digitale nieuwsbrief van Veilig Verkeer Nederland en heeft u toegang tot exclusieve informatie voor verkeersouders via het besloten gedeelte van de landelijke VVN website. Ook zijn er voor verkeersouders tal van handleidingen beschikbaar.

Meld u aan

Om verkeersouder te worden kunt u contact opnemen met een verkeersouder die al actief is op de school waarvan u verkeersouder wilt worden. De contactpersonen en e-mail adressen staan vermeld onder verkeersouders per basisschool, links in het menu op deze website
Is er nog geen verkeersouder aangesteld, overleg dan met de directie, leerkrachten en oudercommissie van de school. Wanneer iedere partij akkoord is, kan de school u als verkeersouder aanstellen. 
Hiervoor stuurt u het ingevulde en door de school ondertekende formulier  naar VVN in Amersfoort of naar het regionale Steunpunt bij u in de buurt. Dit formulier kunt u vinden op de website van Veilig Verkeer Nederland. 
Na uw aanmelding ontvangt u een startpakket, een uitnodiging voor een introductiebijeenkomst en informatie over de subsidiemogelijkheden.

Vervolgens is het raadzaam uw contactgegevens door te geven aan het regionale steunpunt bij u in de buurt; VVN Hellendoorn.
Neem daarvoor contact op met de secretaris van de lokale afdeling VVN:
Rivalda KleinJan
postadres: Vildersveenweg 8
7443 RK Nijverdal
Veilig Verkeer Nederland afdeling Hellendoorn/Nijverdal, 

Contactpersoon vanuit de gemeente Hellendoorn is Dhr. Reinier Valk. U kunt hem bereiken op 0548-630473 of per e-mail: r.valk@hellendoorn.nl
 
 
 

 

 

 

Samenwerkingsverband

Verkeersouders is een samenwerking tussen een aantal partijen, te weten:

 Check ook de verkeersouderfolder op de website van VVN.